Valokuituverkkohankkeen kuulumisia

Valokuituverkon talokaapelit saatiin kytkettyä runkoverkkoon viikolla 2/23 ja kaikki kiinteistö ja runkolinjat tutkattua viikolla 3/23. Tutkaustulokset osoitti, että kaikki linjat toimii erittäin hyvin eikä vaimennuksia ole. Kaapeleiden huolellinen asennus ja peittotyö sisältäen niin lapio kuin konekaivuun varmisti laadukkaan valokuituverkon koko hankealueelle. Kiitän kaikkia työhön osallistujia hyvin tehdystä työstä. Kaapeleiden asennukseen meni aikaa seitsemän kuukautta.

Talopäätteiden asennukset ja yhteystestaukset aloitettiin viikolla 4/23. Asentaja soittaa numerosta +358503025594 ja sopii kiinteistön omistajan kanssa ajan, milloin asennus parhaiten sopii. Päätteiden asennukset pyrimme tekemään samassa järjestyksessä kuin kaapeleiden kaivu ja talokoteloiden asennus. Asennustyötä voi nopeuttaa varmistamalla esteetön pääsy sisäänvienti kohtaan, jos on tullut katolta lunta tai muita esteitä. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme ottamaan asennusjärjestyksessä huomioon käyttötarpeita, etätyötä tai yritysten tietojärjestelmän toimivuus ongelmia.
Kotitalousvähennys: Tukipäätöksen ehdoissa kiinteistön talopäätteen ja talokaapelin/ 100 m (tukikelvoton) asennuksesta on mahdollista saada kotitalousvähennys. Liittymän loppulaskuun erittelemme työnosuuden edellä mainitusta kustannuksista verotuksessa huomioitavaksi. Verottajan ohje on, jos saadaan muuta yhteiskunnan tukea niin siltä osin ei kotitalousvähennystä ole mahdollista saada.

Aurinkoista kevät-talvea hankkeeseen osallistujille ja liittymän ottaneille.

Terveisin:
Raimo Memonen Pj.